| Ikonki tylko dla rang mechanicznych | |
|
+7Fëandil Êlentáriel Kugba Fogell Szagar Mardro Żabcia Balgator 11 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Isengrim
Nick : Arôd ID : 484 Ranga : Doradca Liczba postów : 42 Join date : 17/06/2012 Age : 32 Skąd : Kraków
| Temat: Re: Ikonki tylko dla rang mechanicznych Sro Sie 01, 2012 1:37 pm | |
| Być może, ale jeśli mają leżeć u mnie na dysku i się kurzyć to pomyślałem, że tutaj się lepiej przydadzą. | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Ikonki tylko dla rang mechanicznych Sro Sie 01, 2012 1:38 pm | |
| Ale muszę przyznać, że są ładne ^ ^
ps. jak je robisz? Bo mnie zawsze to ciekawiło. |
|
| |
Fëandil Êlentáriel
Nick : Fëandil Aldamír Cúlinde ID : 23 Ranga : Władca Lothlórien Liczba postów : 492 Join date : 22/03/2012 Age : 33 Skąd : Gniezno | Poznań
| Temat: Re: Ikonki tylko dla rang mechanicznych Sro Sie 01, 2012 2:15 pm | |
| Prześwietne. Nie mogę oderwać oczu od liścia Mallornu! | |
|
| |
Szagar
Nick : Rengar ID : 49 Ranga : Komandor Liczba postów : 334 Join date : 04/04/2011 Skąd : Woodbury
| Temat: Re: Ikonki tylko dla rang mechanicznych Sro Sie 01, 2012 3:01 pm | |
| 100x lepsze od tych co są teraz! | |
|
| |
Weyr
Nick : Weyr ID : 407 Ranga : Strażnik Liczba postów : 15 Join date : 16/07/2012
| Temat: Re: Ikonki tylko dla rang mechanicznych Sro Sie 01, 2012 5:42 pm | |
| Mi również się podobają ;-) Do tego cześć idzie skojarzyć na pierwszy rzut oka co symbolizują | |
|
| |
Balgator
Nick : Balgator ID : 5 Ranga : Kapitan Straży Liczba postów : 108 Join date : 20/02/2012 Age : 36
| Temat: Re: Ikonki tylko dla rang mechanicznych Sro Sie 01, 2012 7:57 pm | |
| Fajna to jest ta ikonka dla Władcy Mordoru | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Ikonki tylko dla rang mechanicznych Sro Sie 01, 2012 8:19 pm | |
| A no ^ ^ A ja mam pytanko, czy MG będą mieć jednak piórka czy jednak coś innego? |
|
| |
Ithienne Aethis
Nick : Ithienne Aethis ID : 150 Ranga : Karczmarka Liczba postów : 55 Join date : 30/07/2012 Age : 31 Skąd : Rybnik
| Temat: Re: Ikonki tylko dla rang mechanicznych Sro Sie 01, 2012 8:26 pm | |
| Jeżeli będą jednak zmieniane, to ja może podrzucę pomysł kości do gry. Bo mimo wszystko - piórka zawsze będą kojarzyły mi się z rangą redaktora, tym bardziej, że nadal jest to ranga istniejąca | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Ikonki tylko dla rang mechanicznych Sro Sie 01, 2012 8:31 pm | |
| Kostka do gry, chyba jest najpopularniejsza, ale pamiętam, kilka lat wstecz, jak na jednej grze jacyś rangowi mieli aureolki xD
|
|
| |
Fëandil Êlentáriel
Nick : Fëandil Aldamír Cúlinde ID : 23 Ranga : Władca Lothlórien Liczba postów : 492 Join date : 22/03/2012 Age : 33 Skąd : Gniezno | Poznań
| Temat: Re: Ikonki tylko dla rang mechanicznych Sro Sie 01, 2012 8:33 pm | |
| Jeżeli chodzi o mnie - możemy ostać przy piórkach, wyglądają dobrze. | |
|
| |
Mardro
Nick : Lómendil Aldaser ID : 3 Ranga : Główny Doradca Liczba postów : 386 Join date : 31/05/2012 Age : 34 Skąd : Olkusz
| Temat: Re: Ikonki tylko dla rang mechanicznych Sro Sie 01, 2012 10:30 pm | |
| Jeśli MG chcą piórka to co dostanie redaktor? Ponad to: A czym się będzie różnił Władca Lothlórien od Władcy Calentaur (Wielkiej Zielonej Puszczy)? Ja bym ujednolicił ikony namiestników do, np. srebrnej korony. Chcę też zrobić z Namiestników Rangę Fabularną, a wtedy musimy się zastanowić co z ich ikonami. Pozostaje też kwestia kolorowych nicków (neonów, żarówek i jak to tam jeszcze nazywaliście). | |
|
| |
Fëandil Êlentáriel
| Temat: Re: Ikonki tylko dla rang mechanicznych Sro Sie 01, 2012 10:34 pm | |
| A więc tak:
Pewniki: - segregacja ID - ikony dla rang mechanicznych
Zapytania: - ikony dla fabularnych? - kolorowe "neony"
Moim zdaniem obecna reguła ikon mogłaby zostać zachowana, dwie obok siebie, czy pojedyncza namiestnicza, nie wprowadzają wielkiego bałaganu. Co do neonów mam mieszane uczucia - nie będzie zbyt dużo bałaganu? A zaznaczam, że także wizualnie się świetnie prezentują. | |
|
| |
Mardro
Nick : Lómendil Aldaser ID : 3 Ranga : Główny Doradca Liczba postów : 386 Join date : 31/05/2012 Age : 34 Skąd : Olkusz
| Temat: Re: Ikonki tylko dla rang mechanicznych Sro Sie 01, 2012 11:04 pm | |
| Calendila narzeka, że neony są niezbyt ładne. Była bardziej zadowolona z koloru tekstu, ale większość kolorów uczyniłaby nick nieczytelnym. To spory problem. Wiem, że Tarina optowałaby za zostawieniem ikon tylko dla rang mechanicznych, ale mi również wydaje się, że już lepiej by były dwie, niż gdyby poszukiwanie namiestnika miało być utrudnione. Isengrim obecnie ma spory zapał do roboty (patrząc po forum), więc zapytajmy go czy nie ma pomysłu jak ładnie skomponować ze sobą 2 ikony w sposób różny od obecnego (W zasadzie Fëan dostał jedną ikonkę o rozmiarze dwóch ) | |
|
| |
Calen
Nick : Calendila ID : 230 Ranga : Obywatelka Lothlorien Liczba postów : 71 Join date : 07/05/2012
| Temat: Re: Ikonki tylko dla rang mechanicznych Sro Sie 01, 2012 11:23 pm | |
| Oj Mardro, lochy mnie czegoś nauczyły To prawda, dla mnie neony są straszne, mam wrażenie jakby się rozmywały imiona, a nie świeciły. Ale skoro tylko ja mam takie odczucia, pozostawię to już bez komentarza Namiestnicy - to dość istotna rola, nie można ich pozostawić "gołych". | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Ikonki tylko dla rang mechanicznych Sro Sie 01, 2012 11:33 pm | |
| Nieprawda. Znaczek przy nicku starczy. Nie chce być żarową czy mieć kolorek na czacie |
|
| |
Mardro
| Temat: Re: Ikonki tylko dla rang mechanicznych Sro Sie 01, 2012 11:39 pm | |
| I tak nie dostałeś ani jednego, ani drugiego, więc po co ten krzyk? Kolory już wcześniej miały być tylko dal mechanicznych. I jeszcze jedno:
Fëan, ale segregacja ID... Opisz mi to gdziekolwiek jak dokładnie chcesz to przeprowadzić, bo muszę wtedy coś z Tobą ustalić... | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Ikonki tylko dla rang mechanicznych Czw Sie 02, 2012 7:20 am | |
| Co do segregacji ID to pewnie chodziło mu, o to, aby najważniejsi mechaniczni rangowi byli na początku listy graczy, ale to i tak, z tego co pamiętam, to Mardro mówił, że to dopiero po dużym resecie(po NE).
Mi się neony podobają, to sprawia, że mamy coś czego nie ma na innych grach. ^ ^
A może, jak są zdania podzielone, odnośnie ikonek, bo w sumie, ankieta zrobiona przez Fogella dotyczyła, z tego co ja wywnioskowałam, ogólnego zapisu na liście graczy, zrobić ankietę?
Ja tylko zasugerowałam, że tylko mechaniczni powinni mieć ikonki, bo do takiego schematu przyzwyczajeni są gracze.
Namiestnicy no tak, są istotną rolą, ale na wielu grach, namiestnik to jest jakby taka prawa ręka głównego admina, nie będzie to się myliło graczom? |
|
| |
Fëandil Êlentáriel
| Temat: Re: Ikonki tylko dla rang mechanicznych Czw Sie 02, 2012 10:42 am | |
| - Tarina napisał:
- Namiestnicy no tak, są istotną rolą, ale na wielu grach, namiestnik to jest jakby taka prawa ręka głównego admina, nie będzie to się myliło graczom?
"Namiestnicy" to jedynie nazwa robocza - Władcy Krain, tak będą tytułowani w poprawionym wzorze hierarchii. Mardro, już gdzieś ten podział wrzucałem, podrzucę Tobie. | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Ikonki tylko dla rang mechanicznych Czw Sie 02, 2012 11:09 am | |
| Fean, no to np. Khamus jest Namiestnikiem tak? Czemu ma więc Władca?
No to jeśli to tylko nazwa robocza, to ja już nie wiem, jaki sens jest dawać im ikonki xD |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Ikonki tylko dla rang mechanicznych Czw Sie 02, 2012 11:14 am | |
| Bo tak został stworzony Panel. Władca, namiestnik to to samo. Fabularnie mogę nazywać się jak chce. |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Ikonki tylko dla rang mechanicznych Czw Sie 02, 2012 11:15 am | |
| No nie wiem czy to samo. Dla mnie np. Władca/Król to ktoś kto rządzi daną krainą, a namiestnik to tylko wysłannik wybrany przez Króla/Władcę.
Fean, dobrze myślę, czy nie? |
|
| |
Ithienne Aethis
Nick : Ithienne Aethis ID : 150 Ranga : Karczmarka Liczba postów : 55 Join date : 30/07/2012 Age : 31 Skąd : Rybnik
| Temat: Re: Ikonki tylko dla rang mechanicznych Czw Sie 02, 2012 11:21 am | |
| Namiestnik to ktoś, kto włada daną krainą, gdy nie ma króla, Tarino. W ten sam sposób namiestnik, tak jak i król = władca. | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Ikonki tylko dla rang mechanicznych Czw Sie 02, 2012 11:24 am | |
| Widać przespałam lekcję historii xD
No dobra, pod nieobecność króla czyli że co...namiestnicy krain są, bo dana kraina nie ma aktualnie króla? Dobrze rozumiem? |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Ikonki tylko dla rang mechanicznych Czw Sie 02, 2012 11:26 am | |
| Nie nie. Namiestnik to będzie ranga porządkowa dla bazy danych czyli sprawy czysto mechanicznej. Fabularnie to będą Władcy/Królowe/czy Wielcy Szamani |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Ikonki tylko dla rang mechanicznych Czw Sie 02, 2012 11:26 am | |
| Czekaj...A mi Lenwe pisał, że Namiestnik to ranga czysto fabularna oO
To jak to w końcu jest? Bo każdy mówi co innego xD
|
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Ikonki tylko dla rang mechanicznych | |
| |