| Ikonki tylko dla rang mechanicznych | |
|
+7Fëandil Êlentáriel Kugba Fogell Szagar Mardro Żabcia Balgator 11 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Mardro
Nick : Lómendil Aldaser ID : 3 Ranga : Główny Doradca Liczba postów : 386 Join date : 31/05/2012 Age : 34 Skąd : Olkusz
| Temat: Re: Ikonki tylko dla rang mechanicznych Wto Lip 17, 2012 3:49 pm | |
| Odpowiednio dobrana kolorystyka i wszystko będzie ok | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Ikonki tylko dla rang mechanicznych Wto Lip 17, 2012 4:03 pm | |
| Zobaczymy, tylko potem nie chcę słyszeć, że gracze się skarżą na brak czytelności- a wtedy to ja Wam tak dam popalić i wielkimi literami napiszę- a nie mówiłam? |
|
| |
Mardro
Nick : Lómendil Aldaser ID : 3 Ranga : Główny Doradca Liczba postów : 386 Join date : 31/05/2012 Age : 34 Skąd : Olkusz
| Temat: Re: Ikonki tylko dla rang mechanicznych Wto Lip 17, 2012 4:06 pm | |
| Dlatego mówię, że kolory powinny być dobrze dobrane Całość dodatkowo pogrubiona (normalne nicki graczy mogą być czarne, ale też pogrubione, przybysze nawet bez pogrubienia ) | |
|
| |
Kugba
Nick : Morrim ID : 151 Ranga : Mieszkaniec Liczba postów : 93 Join date : 23/06/2012
| Temat: Re: Ikonki tylko dla rang mechanicznych Wto Lip 17, 2012 4:10 pm | |
| Problem z tym że na obecnym tle będzie bardzo niski kontrast przy innych kolorach. I tutaj przydałby się kodowany cień... Inaczej zmiany kolorów doprowadzą de tego że całość będzie kompletnie nieczytelna. | |
|
| |
Mardro
| Temat: Re: Ikonki tylko dla rang mechanicznych Wto Lip 17, 2012 4:11 pm | |
| Jak ktoś będzie używał przestarzałych przeglądarek, to będzie jego problem Cień mogę dodać | |
|
| |
Kugba
Nick : Morrim ID : 151 Ranga : Mieszkaniec Liczba postów : 93 Join date : 23/06/2012
| Temat: Re: Ikonki tylko dla rang mechanicznych Wto Lip 17, 2012 4:16 pm | |
| Byleby nie pod produkt microsoftu. Błagam Cię. Zaklinam wręcz. Explorer to zło. Ostatnia na liście jednostka. | |
|
| |
Mardro
| Temat: Re: Ikonki tylko dla rang mechanicznych Wto Lip 17, 2012 4:31 pm | |
| Jak mówiłem... Kto używa przestarzałych przeglądarek, ten sam sobie jest winien. Cień będzie działał na IE (niestety) od v10. Firefoxy, Opery i inne Chromy jeśli są regularnie aktualizowane nie będą miały problemów | |
|
| |
Kugba
| Temat: Re: Ikonki tylko dla rang mechanicznych Wto Lip 17, 2012 4:40 pm | |
| No to mam przerąbane. Nie chcę przechodzić na najnowsze, całkowicie niestabine KDE. A co za tym idzie nie moę aktualizować przeglądarki bo chce mi skurczybyk wymienić cały system. A to doprowadzi do całkowitej katastrofy. | |
|
| |
Mardro
| Temat: Re: Ikonki tylko dla rang mechanicznych Wto Lip 17, 2012 4:42 pm | |
| Kugba, ty siedzisz na Ognistym Lisie? Mogę zaraz sprawdzić, czy Ci zadziałają cienie | |
|
| |
Kugba
| Temat: Re: Ikonki tylko dla rang mechanicznych Wto Lip 17, 2012 4:43 pm | |
| Teoretycznie na FF. Praktycznie na Debianie nazwane to jest "Iceweasel" | |
|
| |
Mardro
| Temat: Re: Ikonki tylko dla rang mechanicznych Wto Lip 17, 2012 4:47 pm | |
| To zaraz sprawdzimy Tak w ogóle, to polecam środowisko XFCE | |
|
| |
Mardro
| Temat: Re: Ikonki tylko dla rang mechanicznych Wto Lip 17, 2012 4:53 pm | |
| Celowe multi: Kugba, sprawdź jak wygląda u Ciebie lista graczy w grze. Jeśli masz czerwoną obwódkę wokół nicków, to jest git | |
|
| |
Kugba
| Temat: Re: Ikonki tylko dla rang mechanicznych Wto Lip 17, 2012 4:57 pm | |
| Są tylko podkreślenia pod rangowymi. Ale bądźmy szczerzy. Aktualizowałem dawno temu. Sprawdzę później pod windowsem.
EDIT: Na tym nieszczęsnym win8 działa i hula idealnie. | |
|
| |
Fëandil Êlentáriel
Nick : Fëandil Aldamír Cúlinde ID : 23 Ranga : Władca Lothlórien Liczba postów : 492 Join date : 22/03/2012 Age : 33 Skąd : Gniezno | Poznań
| Temat: Re: Ikonki tylko dla rang mechanicznych Nie Lip 22, 2012 11:35 am | |
| Obecny wygląd - ikonki dla obu gałęzi rang - wydaje się odpowiedni. | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Ikonki tylko dla rang mechanicznych Nie Lip 22, 2012 11:37 am | |
| Jak chcecie, ale najpierw trzymać się mamy tego, do czego gracze są przyzwyczajeni, a teraz wymyślamy coś nowego ><
To jak? Trzymamy się standardów, do których gracze są przyzwyczajeni czy odbijamy od tego w pewnym stopniu?
|
|
| |
Fëandil Êlentáriel
Nick : Fëandil Aldamír Cúlinde ID : 23 Ranga : Władca Lothlórien Liczba postów : 492 Join date : 22/03/2012 Age : 33 Skąd : Gniezno | Poznań
| Temat: Re: Ikonki tylko dla rang mechanicznych Nie Lip 22, 2012 12:00 pm | |
| Moją wypowiedź można ujrzeć powyżej. Ikonki dla obu rang + uporządkowanie ID (Tarino, przedstawiłem Tobie zamysł w którymś z tematów). | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Ikonki tylko dla rang mechanicznych Nie Lip 22, 2012 1:45 pm | |
| Jakbyś nie zauważył: lista graczy już jest poukładana chronologicznie według numerków 1, 2, 3 itd.
Niestety, po rozmowie z Mardro, musimy czekać do głównego resetu, pewno mu chodziło o NE, abyśmy mogli wprowadzić zmiany z numerkami ID dla rangowych. Tłumaczył mi co i jak, może tutaj mógłby to opisać, bo mogę coś przekręcić.
|
|
| |
Mardro
| Temat: Re: Ikonki tylko dla rang mechanicznych Nie Lip 22, 2012 2:07 pm | |
| Oczywiście, że mogę to przedstawić jeszcze raz: Chwilowo mamy sytuację jak następuje: Feandil i Tarina mają swoje profile, awatary, pewnie posiadłości i Varda wie co jeszcze. O ile awatar ma swoją komórkę przypisaną w tabeli, to istnieje ryzyko, że za chwilę pojawi się gracz o waszych poprzednich id (oczywiście mówię co by było gdybym was już teraz przeniósł na nowe id) i będzie chciał wstawić sobie awatar co za tym idzie podmieni te, które mają wasz numerek (awatary zapisywane są w postaci ID_GRACZA.jpg) i będziecie mieli jego awatar wyświetlany w swoim profilu (a on zapewne wasze wcześniej ). Dodatkowo - profile musiałbym przenosić osobno, posiadłości osobno, ekwipunek i czary tak samo... Więc roboty za dużo. Po resecie (NE) połowa tych danych przestanie istnieć, więc będzie to możliwe do przeprowadzenia sprawniej. | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Ikonki tylko dla rang mechanicznych Nie Lip 22, 2012 2:10 pm | |
| Dziękować Ci ^ ^
Czyli dobrze myślałam, że chodzi tutaj o NE |
|
| |
Fëandil Êlentáriel
| Temat: Re: Ikonki tylko dla rang mechanicznych Nie Lip 22, 2012 4:20 pm | |
| - Tarina napisał:
- Jakbyś nie zauważył: lista graczy już jest poukładana chronologicznie według numerków 1, 2, 3 itd.
Jak to wtrącenie ma się do mojej wypowiedzi, w której mówiłem o wzorze kolejności ID..? Chronologia jest to uporządkowanie w czasie, obecna lista polega na podziale numerowym (nr. ID). Piernik - wiatrak. EDIT: Rozumiem Mard, a więc poczekamy. | |
|
| |
Fogell
Nick : Fogell ID : 28 Ranga : Władca Liczba postów : 47 Join date : 17/07/2012
| Temat: Re: Ikonki tylko dla rang mechanicznych Czw Lip 26, 2012 11:52 am | |
| Zrobie ankiete na Shire, zobaczymy co powiedza ludzie, ktorzy nie sa zarejestrowani na forum, czyli 90% graczy ma szanse cos powiedziec. | |
|
| |
Isengrim
Nick : Arôd ID : 484 Ranga : Doradca Liczba postów : 42 Join date : 17/06/2012 Age : 32 Skąd : Kraków
| Temat: Re: Ikonki tylko dla rang mechanicznych Sro Sie 01, 2012 1:22 pm | |
| Wpadłem na taki pomysł, aby trochę odmienić i odświeżyć ikonki wyświetlane na liście mieszkańców u osób pełniących jakieś ważniejsze funkcje. Pochodzą one z mojego poprzedniego projektu gry via www . ;-) | |
|
| |
Ithienne Aethis
Nick : Ithienne Aethis ID : 150 Ranga : Karczmarka Liczba postów : 55 Join date : 30/07/2012 Age : 31 Skąd : Rybnik
| Temat: Re: Ikonki tylko dla rang mechanicznych Sro Sie 01, 2012 1:27 pm | |
| Czemu nie, ale to "piórko" raczej do redaktora... no i chyba kilku rang by zabrakło, jeśli się nie mylę. | |
|
| |
Isengrim
Nick : Arôd ID : 484 Ranga : Doradca Liczba postów : 42 Join date : 17/06/2012 Age : 32 Skąd : Kraków
| Temat: Re: Ikonki tylko dla rang mechanicznych Sro Sie 01, 2012 1:29 pm | |
| Co się tyczy władców pozostałych krain, to można ich zaliczyć do tych "kropli", co Władców Rivendell i Lothlórien, a jedynie pozmieniać kolory na bardziej adekwatne. | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Ikonki tylko dla rang mechanicznych Sro Sie 01, 2012 1:33 pm | |
| Z tego co mi wiadomo ikonki dla rangowych miał robić Kugba. |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Ikonki tylko dla rang mechanicznych | |
| |
|
| |