Forum Shire |
|
| Problem rangowych. | |
|
+5Akeelah Żabcia Mardro Dr. Infected Fogell 9 posters |
Kogo odwołać z piastowanego urzędu z powodu animozji uniemożliwiających współpracę dla dobra gry? | Khamusa Renugids ID 340 - Namiestnika Haradu i Umbaru | | 36% | [ 8 ] | Anasa Mazhara (Tarinę) ID 179 - Mistrza Gry | | 32% | [ 7 ] | Oboje | | 0% | [ 0 ] | Nikogo, dojdą do porozumienia, dajmy im ostatnią szansę, gdyż są cenni dla gry. | | 32% | [ 7 ] |
| Wszystkich Głosów : 22 | | Poll closed |
| Autor | Wiadomość |
---|
Fogell
Nick : Fogell ID : 28 Ranga : Władca Liczba postów : 47 Join date : 17/07/2012
| Temat: Problem rangowych. Pon Lip 30, 2012 3:45 pm | |
| Mam już dosyć waszych kłótni - Tarina i Khamus. Ta ankieta jest waszą ostatnią szansą, bo jest jedna opcja żeby was zachować. Ciągle się kłócicie i nadajecie jedno na drugiego do mnie, dlatego rozwiążę wasze problemy przy pomocy mieszkańców. Osobiście wolałbym żebyście się dogadali, bo jesteście cenni dla krainy, dlatego zastrzegam sobie prawo do ostatecznego rozstrzygnięcia sporu. | |
| | | Dr. Infected
Nick : Vraen ID : 415 Ranga : Strażnik Liczba postów : 47 Join date : 29/07/2012
| Temat: Re: Problem rangowych. Pon Lip 30, 2012 4:14 pm | |
| Khamus troszkę za dużo by chciał od gry (chce być władcą Haradu, a jednocześnie włazić sobie do karczmy jak gdyby nigdy nic i porywać/gwałcić/palić/mordować), natomiast Anas bywa zbyt uparta. Ale koniec końców nie sądzę, by odwoływanie, któregokolwiek z nich było dobrym rozwiązaniem, ale jeśli taki jest mus, to o wiele lepiej moim zdaniem o ten zaszczyt postarała się Tarina ;/ Zachowała się bardzo nieporządnie nie tylko jako MG, ale jako osoba i myslę, że wiele osób pełniących rangi, bądź mogących pełnić je w przyszłości, może mieć kłopot z zaufaniem jej . IMHO
Ostatnio zmieniony przez Dr. Infected dnia Pon Lip 30, 2012 4:56 pm, w całości zmieniany 1 raz | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Problem rangowych. Pon Lip 30, 2012 4:25 pm | |
| Porwanie było omówione z Tariną i Feanem. Ake wyraziła na to zgodę(te fakty jednak nie są istotne dla opinii publicznej). Nie ma porywania ludzi bez zgody i MG(choć ubolewam nad faktem, że ludzie uważają swoja postać za świętego Grala - jednak to szanuje i muszę się dostosować).
Wszelakie mordowanie/porywanie/gwałcenie/bicie tylko na sesjach prywatnych ze mną(czytaj poczta).
I jako strona zaznaczam, że nie głosuje w tej ankiecie. |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Problem rangowych. Pon Lip 30, 2012 4:29 pm | |
| Ja także, nie głosuję w ankiecie. |
| | | Dr. Infected
Nick : Vraen ID : 415 Ranga : Strażnik Liczba postów : 47 Join date : 29/07/2012
| Temat: Re: Problem rangowych. Pon Lip 30, 2012 4:48 pm | |
| Khamus: ja tak w przenośni, to, że tak się zachowujesz w sesjach prywatnych zaznaczyłem już w temacie o karczmie | |
| | | Mardro
Nick : Lómendil Aldaser ID : 3 Ranga : Główny Doradca Liczba postów : 386 Join date : 31/05/2012 Age : 34 Skąd : Olkusz
| Temat: Re: Problem rangowych. Pon Lip 30, 2012 9:19 pm | |
| Jak patrzę na wyniki ankiety to mam pytanie: jeśli nikt nie zagłosuje na oboje, a obojgu "uda się" uzyskać taką samą ilość głosów, to kto wyleci? Ja swoją opinię na temat zachowania obojga wczoraj w karczmie, czy też odnośnie ich kłótni, ujmę tak: Oboje zaczynają mnie tym męczyć i nie będę się doszukiwał prawdziwego winnego... | |
| | | Żabcia
Nick : Reainae ID : 132 Ranga : Mieszkanka Liczba postów : 218 Join date : 03/04/2011 Skąd : Rzeszów
| Temat: Re: Problem rangowych. Wto Lip 31, 2012 9:56 am | |
| Ja tylko pragnę zaznaczyć, że nie mam pojęcia kim jest użytkownik Kogiell. Jego id nie figuruje na liście mieszkańców, niemniej jednak głos oddał. Poza tym nie sądzę, by nieznajomym przybyszom nagle zachciało się zakładania kont na forum zewnętrznym. Co dziwniejsze, akurat w dniu powstania ankiety. | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Problem rangowych. Wto Lip 31, 2012 11:20 am | |
| I oczywiście głos oddany na mnie. Według mnie zbyt dużo dziwnych niewiadomych by brać jego głos na poważnie ale to moje zdanie.(I mam nadzieje, że to będzie jeden taki przypadek, gdyż w innym przypadku będzie to manipulacja ankieta.) |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Problem rangowych. Wto Lip 31, 2012 11:36 am | |
| Też zwróciłam na niego uwagę, myślałam, że to jakiś świeży gracz. oO Nie no, tak nie może być, że homo niewiadomo anonimek zagłosuje.
Jak się to powtórzy to anuluje się ankietę i zrobi od nowa.
Mam nadzieję, że nikt tutaj nie będzie manipulować wynikami, bo mi ktoś zasugerował, że "ma nadzieję, że ankieta była uczciwa i wylecę" ><
Rea, to możesz sprawdzić, kto oddał głos tak? To trzeba sprawdzać każdego? |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Problem rangowych. Wto Lip 31, 2012 11:43 am | |
| Wiesz tarina ja tam sprawdzam ciągle wyniki(nie będę ukrywał fajnie zmiennie jest ^^)Toteż jestem pewny kto oddał głos ten 21 głos |
| | | Akeelah
Nick : Akeelah ID : 170 Ranga : Karczmarz Liczba postów : 47 Join date : 15/07/2012
| Temat: Re: Problem rangowych. Wto Lip 31, 2012 11:55 am | |
| Nie trzeba mówić, że ktoś zasugerował. Moim zdaniem Tarina powinna stracić rangę, chociazby za nadużywanie rangi, groziła mi, iż strace rangę, chociaz nic nie zrobiłam, pisała smsa, że ona sobie wyniki załatwiła tej ankiety. Jesli to jest MG co jest wazną rangą w grze i tylu ludzi chce by wyleciała, powinna wylecieć. Na pewno są ludzie tutaj, którzy umieją być MG. | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Problem rangowych. Wto Lip 31, 2012 12:01 pm | |
| Drugie tyle chce żebym to ja wyleciał ^^ |
| | | Athelos Samathel
Nick : Liathaniel Miriandill ID : 41 Ranga : Mieszkaniec Liczba postów : 34 Join date : 01/04/2012 Skąd : Lublin
| Temat: Re: Problem rangowych. Wto Lip 31, 2012 12:48 pm | |
| Powinniście się uspokoić, dogadać, tak ażebyście zostali w grze. Wnosicie dużo i nie widzę sensu aby któreś z was miało odejść. Czysta głupota.... | |
| | | Ithienne Aethis
Nick : Ithienne Aethis ID : 150 Ranga : Karczmarka Liczba postów : 55 Join date : 30/07/2012 Age : 31 Skąd : Rybnik
| Temat: Re: Problem rangowych. Wto Lip 31, 2012 1:11 pm | |
| Zgadzam się z przedmówcą. Głupotą co najmniej byłoby utracić dwoje dobrych graczy z powodu sporu, który da się załagodzić. Jestem w 100% przekonana, że jesteście w stanie to zrobić - Khamus, Tarina. Ja wiem, bywa różnie, bardziej czy mniej trudno, ale jeżeli tak się każdy przy swoim będzie upierał, to wyjdzie z tego za przeproszeniem psińco. Nie dostaliście rang za nic. Macie swoje zasługi i wnosicie do gry coś od siebie, szkoda, żeby się to skończyło. Gracze rejestrują się w krainie, żeby się trochę oderwać od rzeczywistości, a nie trafiać na kłótnie (bo, nie kryjmy, fakt, że jedno z Was wyleci, nie sprawi, że nagle wszystko będzie cacy), które ich - a właściwie to nas - męczą. Nikt nie mówi, że nagle macie się kochać i lubić, ale dogadać to się chyba można, co? | |
| | | Żabcia
Nick : Reainae ID : 132 Ranga : Mieszkanka Liczba postów : 218 Join date : 03/04/2011 Skąd : Rzeszów
| Temat: Re: Problem rangowych. Wto Lip 31, 2012 3:22 pm | |
| Ten użytkownik zarejestrował się i zagłosował wczoraj - wiem tylko tyle, nie mam natomiast pojęcia na kogo oddał głos, tego panel nie rejestruje. - Cytat :
- Moim zdaniem Tarina powinna stracić rangę, chociazby za nadużywanie rangi, groziła mi, iż strace rangę, chociaz nic nie zrobiłam, pisała smsa, że ona sobie wyniki załatwiła tej ankiety.
Jeśli faktycznie dostałaś takiego smsa, nie wróży to dobrze o Tarinie. A odnośnie kłótni, jakby nie patrzeć, zawsze bierze w nich udział albo Khamus albo Tarina. Ewentualnie oboje. Wszyscy inni jakoś dają sobie radę, potrafią dojść do porozumienia. | |
| | | Kugba
Nick : Morrim ID : 151 Ranga : Mieszkaniec Liczba postów : 93 Join date : 23/06/2012
| Temat: Re: Problem rangowych. Wto Lip 31, 2012 3:27 pm | |
| - Cytat :
- Nie trzeba mówić, że ktoś zasugerował.
Moim zdaniem Tarina powinna stracić rangę, chociazby za nadużywanie rangi, groziła mi, iż strace rangę, chociaz nic nie zrobiłam, pisała smsa, że ona sobie wyniki załatwiła tej ankiety. Jesli to jest MG co jest wazną rangą w grze i tylu ludzi chce by wyleciała, powinna wylecieć. Na pewno są ludzie tutaj, którzy umieją być MG. Wpierw dowody, później oskarżenia. Zaś publiczne pranie brudów czy podburzanie innych jest niemoralne, nieetyczne i żałosne. | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Problem rangowych. Wto Lip 31, 2012 3:42 pm | |
| O rany...nawet tu zamierzacie się sprzeczać? |
| | | Fogell
Nick : Fogell ID : 28 Ranga : Władca Liczba postów : 47 Join date : 17/07/2012
| Temat: Re: Problem rangowych. Wto Lip 31, 2012 5:19 pm | |
| Swiete slowa Kugba. Akeelah widzialem wyjezdza na tydzien od jutra, moze ochlonie. Obie panie maja wyjasnic sprawy miedzy soba, w 4 oczy, a nie wywlekac swoje brudy na forum czy czat. Jesli jeszcze raz zobacze taka sytuacje, wyciagne konsekwencje, bo to tylko gra, gdzie kazdy chce sie wyluzowac i pograc, a nie zajmowac sie kto w prawdziwym zyciu napisal do kogo, w jakiej sprawie i po co. Zalatwcie to miedzy soba.
Temat do zamkniecia, bo ankieta juz niepotrzebna. | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Problem rangowych. Wto Lip 31, 2012 7:55 pm | |
| - Cytat :
- Moim zdaniem Tarina powinna stracić rangę, chociazby za nadużywanie rangi, groziła mi, iż strace rangę, chociaz nic nie zrobiłam, pisała smsa, że ona sobie wyniki załatwiła tej ankiety.
Nie wysłałam jej takiego smsa. Napisałam do niej, jak się czuję i co myślę o tej całej sytuacji. Prosiłabym Ake o nie robienie takich rzeczy- prosił mnie Fean, abym z nią porozmawiała i to zrobiłam, a ona mi odpisała tak, cytuję: "Mój szacunek utraciłaś już dawno. Nie interesuje mnie szacunek od osoby, która jest dwulicowa. Nie nadajesz się na tę rangę i mam nadzieję, że ankieta była uczciwa i wylecisz." Ake, nie oczerniaj mnie na forum, bo to co robisz w tej chwili jest karalne-bilingi i treści smsów mogę łatwo dostać w salonie play. Twoje zachowanie, jest karygodne- kto tutaj ma parcie do władzy? Ty powinnaś w tej chwili stracić rangę, za to, że mnie publicznie oczerniasz i zniesławiasz. Tak gwoli przypomnienia, moja droga: - Cytat :
- art. 212
§ 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności,
podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku.
§ 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
§ 3. W razie skazania za przestępstwo określone w § 1 lub 2 sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego.
§ 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 2 odbywa się z oskarżenia prywatnego
|
| | | Celeth
Nick : Celeth Rakka ID : 110 Ranga : Mieszkaniec Liczba postów : 4 Join date : 20/06/2012
| Temat: Re: Problem rangowych. Wto Lip 31, 2012 8:21 pm | |
| No bez jaj... Akeelah co Ty odwalasz za przeproszeniem? Najpierw błagasz mnie bym poprosił Tarine by do ciebie napisała i byście pogadały jak ludzie, a potem takie coś? Szanuje Was obie tylko nie wiem już której wierzyć na słowo. Weźcie się pogódźcie Dajcie sobie najwyżej po razie i koniec. Nie po to prosiłem Tarinę by do Ciebie pisała byście się żarły dalej! Co do tego 8 głosu na Khamusa, to dodałem go ja. Nie przez to że Cię nie lubię tylko sadzę ze teraz lekko przegiąłeś pałkę. Tak jak Tar mówiła... Król czegośtam włazi do podrzędnej budy i do tego dalej wymaga tych swoich praw, jak na dworze? Mów dalej ze odgrywasz postać jak chcesz i ja to cenie, ale ranga niesie ze sobą pewne ograniczenia. No np jest sobie drwal i może niby używać topora dwuręcznego z obosiecznym ostrzem bo, wcześniej używa zwykłej siekierki? Moje zdanie byłoby inne jakby to było raz, jednak nie było. Nie tłumacze Tariny w żadnym razie, jednak sądzę że jako gracz ma do tego prawo, nie mówiąc już o randze MG. Nie zawsze przecież mamy ochotę do gry np przez problemy zdrowotne, a nawet co się często zdarza problemy związane z pogodą i urywaniem połączeń internetowych. Jej błąd polegał jedynie na tym że mogła przełożyć to na inny dzień, ale czy za takie coś od razu ma zostać wydalona? Moja pierwsza i ostatnia wiadomość na ten temat. Dziękuję. Dobranoc. Kłóćcie się dalej. | |
| | | Żabcia
| Temat: Re: Problem rangowych. Wto Lip 31, 2012 8:24 pm | |
| Fogell poprosił o zamknięcie tematu jako jego założyciel, więc zamykam. | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Problem rangowych. | |
| |
| | | | Problem rangowych. | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |