| 1 pytanie i 1 problem | |
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
Balgator
Nick : Balgator ID : 5 Ranga : Kapitan Straży Liczba postów : 108 Join date : 20/02/2012 Age : 36
| Temat: 1 pytanie i 1 problem Sro Cze 13, 2012 6:21 am | |
| Najpierw problem: Mordor nie ma stolicy.
Teraz pytanie: czy ktoś w ogóle czyta forum wewnętrzne? | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: 1 pytanie i 1 problem Sro Cze 13, 2012 1:02 pm | |
| Technicznie możesz mieć stolice. Wieża Saurona przestała istnieć, acz fabularnie możesz ją odbudować. A jako zastępstwo możesz wziąć Minas Morgul.
|
|
| |
Kojot
Nick : Déon ID : Spoko Ranga : Rzeźnik z Blaviken Liczba postów : 383 Join date : 28/03/2012 Age : 33 Skąd : Redditch
| Temat: Re: 1 pytanie i 1 problem Sro Cze 13, 2012 9:09 pm | |
| Jeżeli chodzi o wewnętrzne forum, to ja czasem czytam A odnośnie stolicy, widzę ciekawy pomysł przedstawiony przez przedmówcę. | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: 1 pytanie i 1 problem Sro Cze 13, 2012 9:13 pm | |
| Za czasów Bru Minas Morgul było spisane. Przypuszczam, że tej wersji z MM nie mamy. |
|
| |
Balgator
Nick : Balgator ID : 5 Ranga : Kapitan Straży Liczba postów : 108 Join date : 20/02/2012 Age : 36
| Temat: Re: 1 pytanie i 1 problem Czw Cze 14, 2012 9:42 am | |
| obecnie mechanicznie w Mordorze nie ma ani jednego miasta, za to na całej jego powierzchni mamy lokację "Mordor" co bardzo mi przeszkadza. Chciałbym odbudować Czarną Wieżę fabularnie, jednak problemem jest tutaj mechanika... chciałbym móc spędzać czas w Mordorze tak jak w każdej innej części gry i dać ewentualnym obywatelom jakąkolwiek możliwość na aktywność we własnej krainie, poza zabiciem się na 5 sposobów... Jednak nie mogę tego robić tylko i wyłącznie fabularnie, do jasnej ciasnej! Już pomijam fakt, że mordorski znachor zamiast uleczać, wskrzesza i zabiera część statystyk i morze pieniędzy za uleczenie choćby 10 PŻ... o wykorzystaniu Minas Morgul z resztą też myślę, ale jako osobne miasto, na przykład reprezentacyjno-handlowe, takie dla przyjezdnych, a nie koniecznie stolica, która powinna znajdować się jak na mój gust nieco bardziej w głębi Mordoru. Opisy tego wszystkiego mogę skrobnąć, tylko do licha, dajcie mi co opisywać! | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: 1 pytanie i 1 problem Czw Cze 14, 2012 12:04 pm | |
| MM było spisane, Tyle wiem. Miasto zrobić i opisać nie jest tak hop siup łatwo zrobić. Wszystkie miasta jakie mamy były robione przez grupę ludzi. Znaczy chętnych z pomysłem, którzy chcieli rozwijać dane terytorium. Przykłady takich miast jest wiele. Możesz sama zaproponować schemat takiego miasta, opisywać, szukać grafiki. Pewnie znajdą się chętni, którzy ci pomogą. To będzie jedna z najłatwiejszych elementów. Najgorzej to co zrobisz będzie wprowadzić w grę. Licz nawet parę tygodni.
Dam przykład Lothlorien: samo spisywanie przez grupkę pięciu ludzi zajęło dwa, trzy tygodnie wraz z grafiką, a samo miasto chyba zostało wprowadzone w miesiąc.
Ja Np: nie będę spisywał Umbaru. Nie mam pomysłu na miasto |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: 1 pytanie i 1 problem Czw Cze 14, 2012 2:13 pm | |
| Balg pomożesz mi, w takim razie zrobić taki krótki spis, co jest czego nie ma?
Poruszałam już owy problem, ale obiło się bez echa, to sam oz forum wewnętrznym na grze.
|
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: 1 pytanie i 1 problem Czw Cze 14, 2012 2:20 pm | |
| Mam nadzieje, że pomysł na miasto będzie udany i nie zobaczę kopii innych miast. życzę więc powodzenia ;] |
|
| |
Balgator
| Temat: Re: 1 pytanie i 1 problem Pią Cze 15, 2012 9:19 pm | |
| Wstępny pomysł na miasto (Barad-dur) jest na forum wewn. w dziale "namiestnictwa", nie czytanym przez nikogo od wieków... Plus jeszcze pomysł na oksydowanie broni w mordorskiej kuźni, w tym samym dziale.
Tarina, tu daję gotowy spis tego, co jest: 1. Nic 2. Większe nic 3. Jakieś głupoty... 4. Coś, co nie działa?
Ogólnie w Mordorze powinny być wedle mojej pomysłowości +/- 4 lokacje: - Stolica (odbudowana Barad-dur lub MM), - Drugie miasto (w przypadku, gdy stolicą jest B-d) - Orodruina (wewnątrz niej kuźnia!) - Morannon (czyli 100 sposobów na zabicie się)
Myślę też nad wykorzystaniem w jakiś sposób tego małego morza, którego nazwę średnio teraz pamiętam... | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: 1 pytanie i 1 problem Pią Cze 15, 2012 11:04 pm | |
| |
|
| |
Balgator
| Temat: Re: 1 pytanie i 1 problem Nie Cze 17, 2012 4:26 pm | |
| A czegóż innego spodziewałaś się po Uruk-Hai? xP | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: 1 pytanie i 1 problem Nie Cze 17, 2012 4:37 pm | |
| No właśnie tego xD ale czemu tak od razu? xD |
|
| |
Fëandil Êlentáriel
Nick : Fëandil Aldamír Cúlinde ID : 23 Ranga : Władca Lothlórien Liczba postów : 492 Join date : 22/03/2012 Age : 33 Skąd : Gniezno | Poznań
| Temat: Re: 1 pytanie i 1 problem Nie Cze 17, 2012 4:40 pm | |
| Z tego co pamiętam po zniszczeniu pierścienia i upadku Barad Dur reszta sił Gondoru i Rohanu odbiła Minas Morgul - tutaj trzeba obgadać temat pod względem mechanicznym, jak i fabularnym. Mam na myśli kwestię przynależności tego miasta do jednej z stron. Jeżeli chodzi o mnie wygląda to tak:
Barad Dur legło na stałe w gruzach, bowiem wieża, jak i cały kompleks zostały zbudowane za pomocą potężnej magii, której w IV erze nikt nie posiadł. Mordor jest zbyt słaby, aby odbudować/odbić warownie. IV era kręci się wokół Angmaru (który mam nadzieję zgodzi się objąć Balg). Reaktywacjja Angmaru jak i Mordoru byłaby dennym planem, bowiem taka akcja miała miejsce w II/III erze.
Jakieś sugestie?
Ostatnio zmieniony przez Fëandil Êlentáriel dnia Nie Cze 17, 2012 4:42 pm, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: 1 pytanie i 1 problem Nie Cze 17, 2012 4:41 pm | |
| Zrobić osobny temat w dziale pomysły i rozpisać go tak porządnie i tam przeprowadzać dyskusje. |
|
| |
Balgator
| Temat: Re: 1 pytanie i 1 problem Nie Cze 17, 2012 5:53 pm | |
| No tak, jak zwykle Tolkien mi miesza plany Ale fabuła ma to do siebie, że jest dość plastyczna. Można stwierdzić, że Mordor odżył po upadku, że Barad-dur zostało odbudowane wspólnymi siłami albo, że (co bardziej prawdopodobne) MM zostało odbite i że ple ple ple... Przynajmniej kwestia Orodruiny jest całkiem prosta, bo to wulkan, a wulkany mają to do siebie, że nawet jak się całkiem rozwalą, to magma dalej wypływa i robi nową górę, żaden problem z opisaniem tego. Zaraz sobie tutaj ściągnę z forum wewn. to co tam jest przeze mnie nabazgrane na temat Mordoru i edytuję to pod stolicę w MM, co by sobie życia nie utrudniać.... Na razie tylko szkic mechaniczny, a opisy fabularne będą później. | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: 1 pytanie i 1 problem Nie Cze 17, 2012 9:01 pm | |
| Dobrze, to wstawiaj, tutaj temacik zamkniemy. Możemy w sumie lecieć jakby po akcji w książkach Tolkiena- czysto fanowska interpretacja dalszych dziejów ^ ^ |
|
| |
Fëandil Êlentáriel
Nick : Fëandil Aldamír Cúlinde ID : 23 Ranga : Władca Lothlórien Liczba postów : 492 Join date : 22/03/2012 Age : 33 Skąd : Gniezno | Poznań
| Temat: Re: 1 pytanie i 1 problem Pon Cze 18, 2012 9:57 am | |
| Balg - odbudowa Mordoru jak najbardziej, ale nie w tej erze. Angmar już się reaktywował, a podłączenie pod to Mordoru byłoby powtórką z rozrywki (wspomniałem o tym w poprzedniej wypowiedzi). Mam nadzieję, że zgodzisz się poprowadzić tymczasowo Angmar, a później fabularnie powrócić do Mordoru (mniej więcej tak jak to zrobił Sauron w II erze). - Balgator napisał:
- Przynajmniej kwestia Orodruiny jest całkiem prosta, bo to wulkan, a wulkany mają to do siebie, że nawet jak się całkiem rozwalą, to magma dalej wypływa i robi nową górę, żaden problem z opisaniem tego.
Mjód dla moich geologicznych uszu Minas Morgul nie musi być wcale Twoją stolicą. Fabularnie i mechanicznie można zbudować jakąś nową warownie - np. odpowiedź zła na Minas Tirith (Czarna Twierdza / Miasto Cieni), bądź naturalny twór powstały, jak wspomniałaś, z wylanej lawy (w końcu to kraina zmieniona magicznie). | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: 1 pytanie i 1 problem | |
| |
|
| |
| 1 pytanie i 1 problem | |
|