| Umiejscowienie karczmy | |
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
Go?? Gość
| Temat: Umiejscowienie karczmy Sro Cze 27, 2012 7:08 pm | |
| Jak każdy wie karczma znajduje się w Shire. Jako, że ostatnio coraz bardziej nietypowe rasy zaczynają się pojawiać( nie tylko mój Harad) umiejscowienie karczmy powoduje wielkie naginanie fabuły i powoduje komplikacje rasowe. Z tego powodu proponuje zmienić umiejscowienie karczmy na: bliżej nieokreślone. Skończy się dylemat taki jak: Co Władcy Loth czy Haradu robia w Shire?. Ułatwi to też wchodzenie do karczmy takim rasa jak Uruh Hai |
|
| |
Szagar
Nick : Rengar ID : 49 Ranga : Komandor Liczba postów : 334 Join date : 04/04/2011 Skąd : Woodbury
| Temat: Re: Umiejscowienie karczmy Sro Cze 27, 2012 7:11 pm | |
| Ja nigdy nie miałem takich dylematów i nigdy mi to nie przeszkadzało. W sumie mnie to wisi gdzie będzie karczma, bo i tak do niej nie wchodzę. | |
|
| |
Shogon
Nick : Nerdan Ranga : Żyd Liczba postów : 54 Join date : 04/04/2011
| Temat: Re: Umiejscowienie karczmy Sro Cze 27, 2012 7:13 pm | |
| Nic dodać, nic ująć. Popieram Khamusa. | |
|
| |
Żabcia
Nick : Reainae ID : 132 Ranga : Mieszkanka Liczba postów : 218 Join date : 03/04/2011 Skąd : Rzeszów
| Temat: Re: Umiejscowienie karczmy Sro Cze 27, 2012 7:31 pm | |
| To jest kradziejstwo mojego pomysłu, więc oczywiście zgadzam się z Khamusem. Pamiętam, że gdzieś liźnięto ten temat, ale nie został on rozpracowany do końca. | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Umiejscowienie karczmy Sro Cze 27, 2012 7:56 pm | |
| - Rei napisał:
- To jest kradziejstwo mojego pomysłu.
A dowód jest? |
|
| |
Żabcia
Nick : Reainae ID : 132 Ranga : Mieszkanka Liczba postów : 218 Join date : 03/04/2011 Skąd : Rzeszów
| Temat: Re: Umiejscowienie karczmy Sro Cze 27, 2012 7:59 pm | |
| Nie spamuj mi tu w temacie. Ale jeśli już napisałam, to odpowiem: mogę zaraz wejść w archiwum czatu i pobawić się w tworzenie zrzutów ekranu. ;* | |
|
| |
Balgator
Nick : Balgator ID : 5 Ranga : Kapitan Straży Liczba postów : 108 Join date : 20/02/2012 Age : 36
| Temat: Re: Umiejscowienie karczmy Sro Cze 27, 2012 8:04 pm | |
| Uruk-Hai może wejść do karczmy nawet w Shire, ale źle to by się skończyło... Ja osobiście nie traktuję karczmy jako budynku fizycznie znajdującego się w hobbickim mieście, ale dobrą lokacją są zawsze "rozstaje dróg", czyli gdzieś tam po środku mapy, gdzie krzyżują się szlaki | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Umiejscowienie karczmy Sro Cze 27, 2012 8:50 pm | |
| Ale jest fizycznie. Dlatego zmienić położenie Mniejsze zagrożenie dla Uruków |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Umiejscowienie karczmy Czw Cze 28, 2012 8:07 pm | |
| Był już omawiany taki temat, gdzieś podczas innego tematu ( chyba wygląd karczmy), dlatego Khamus nie powielaj tematy, który był. Poza tym, w tej dyskusji, wcześniejszej, było mówione, że karczma zostaje taka jaka jest, jest jedna i koniec, bo to za dużo pracy i za bardzo by przypominało Cyrodiil.
Czemu musisz ciągle robić na siłę? |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Umiejscowienie karczmy Czw Cze 28, 2012 8:21 pm | |
| Wskaż mi temat. Skoro Rea nie potrafiła go znaleźć to skąd ja mam to wiedzieć? Proszę więc wycofaj swoje nieprawdziwe słowa.
Jakiej pracy? Zmiana tekstu w SQL i tyle. Proszę nie wyolbrzymiaj tej ciężkiej pracy.
A ty uszanuj, że nie tylko dobre istoty wchodzą do karczmy, a to wywołuje burdy i problemy w shire. Uruk Hai w krainie hobbitów? To zbyt mocne nagięcie fabuły.
A na dodatek ten pomysł ma poparcie. To co było kiedyś trzeba zrewidować skoro tylko ty nie uważasz tego za dobre rozwiązanie. |
|
| |
Żabcia
| Temat: Re: Umiejscowienie karczmy Czw Cze 28, 2012 8:48 pm | |
| Ej, ale karczma normalnie może pozostać w Shire i ma być tylko jedna. Może być ta sama w każdym innym mieście, tak, żeby w razie podróżowania dało się w niej pisać, czyli tak, jak jest teraz. Po prostu trzeba ją przenieść fabularnie. Tarino, jak już mówiłam, sama poruszyłam ten temat, a Khamus jedynie przeniósł go na forum. Sprawa nie była rozwiązana w innym wątku. | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Umiejscowienie karczmy Pią Cze 29, 2012 9:02 am | |
| https://shire.forumpl.net/t118-opis-karczmy proszę sam nawet, drogi Khamusie, buntowałeś się, by nie zmieniać tego, jak jest z karczmą. Nie rozumiem więc, Twojego toku myślenia- raz jesteś, by karczmy nie zmieniać, raz, żeby zmieniać. Rea, pokaż w takim razie ten temat, jeśli chcemy dyskutować, to dawaj linki do danego temat, bo potem jest słowo przeciwko słowu i wiele niejasności. |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Umiejscowienie karczmy Pią Cze 29, 2012 9:23 am | |
| Na wszystko co najdroższe na tym świecie. Widzisz ty różnice miedzy propozycja wielu karczm, a zmianą lokacji fabularnej w tej co mamy na bliżej nieokreślona? Bo póki co udowadniasz mi, że dla ciebie to jedno i to samo. |
|
| |
Żabcia
| Temat: Re: Umiejscowienie karczmy Pią Cze 29, 2012 5:10 pm | |
| - Tarina napisał:
- Rea, pokaż w takim razie ten temat, jeśli chcemy dyskutować, to dawaj linki do danego temat, bo potem jest słowo przeciwko słowu i wiele niejasności.
Rzuciłam pomysłem na czacie w grze, a później Kham przedstawił go na forum. Tyle w tym temacie, nie ma żadnych linków. (: Nie ma o co się tutaj sprzeczać, umiejscowienie karczmy w miejscu bliżej nieokreślonym jest czystą formalnością, w dodatku korzystną dla ogółu. Chodzi po prostu o to, by nie była ona w Shire. Nie powinno to nawet znacząco wpłynąć na prowadzone w niej rozgrywki fabularne. We wskazanym przez Ciebie wątku, tak jak Kham zauważył, była prowadzona dyskusja na temat stworzenia wielu karczm - oczywiście nie przeszło, bo tak się zrobić nie da, dlatego też pozostaliśmy przy starych ustawieniach. | |
|
| |
Fëandil Êlentáriel
Nick : Fëandil Aldamír Cúlinde ID : 23 Ranga : Władca Lothlórien Liczba postów : 492 Join date : 22/03/2012 Age : 33 Skąd : Gniezno | Poznań
| Temat: Re: Umiejscowienie karczmy Nie Lip 22, 2012 11:11 am | |
| - Balgator napisał:
- Uruk-Hai może wejść do karczmy nawet w Shire, ale źle to by się skończyło... Ja osobiście nie traktuję karczmy jako budynku fizycznie znajdującego się w hobbickim mieście, ale dobrą lokacją są zawsze "rozstaje dróg", czyli gdzieś tam po środku mapy, gdzie krzyżują się szlaki
Zauważyłem, że temat ucichł, a jest niezwykle istotny względem klimatu i fabuły. Zacytowałem słowa Balga, ponieważ jego propozycja wydaje się mi nie do przebicia. Postawić budynek karczmy (fabularnie), na krzyżówce traktów - teren na południowy wschód od Fangornu (dajmy na to Anorien/okolice Amon Hen). Blisko jest Mordor, Rohan, Gondor, Lothlórien, Harad bliżej już mieć nie będzie (Południowcy, jak i Easterlingowie mogą podążać przecież z Czarnej Ziemi), z Wielkiej Zielonej Puszczy są dwa kroki. | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Umiejscowienie karczmy Nie Lip 22, 2012 11:32 am | |
| Dobra niech będzie, ale Uruk-Hai siedzący w karczmie raczej nie wzbudzi pozytywnych reakcji... |
|
| |
Fëandil Êlentáriel
Nick : Fëandil Aldamír Cúlinde ID : 23 Ranga : Władca Lothlórien Liczba postów : 492 Join date : 22/03/2012 Age : 33 Skąd : Gniezno | Poznań
| Temat: Re: Umiejscowienie karczmy Pon Lip 23, 2012 10:30 am | |
| Nie wzbudzi - ale to już działka osoby, która obrała sobie tę rasę.
Wszystkim pasuje to rozwiązanie? | |
|
| |
Miły Pan
Nick : Avie Tildomerel ID : 153 Ranga : Mieszkaniec Liczba postów : 139 Join date : 08/07/2012 Age : 32 Skąd : Nibylandia
| Temat: Re: Umiejscowienie karczmy Pon Lip 23, 2012 10:48 am | |
| - Cytat :
- Postawić budynek karczmy (fabularnie), na krzyżówce traktów - teren na południowy wschód od Fangornu (dajmy na to Anorien/okolice Amon Hen).
Blisko jest Mordor, Rohan, Gondor, Lothlórien, Harad bliżej już mieć nie będzie (Południowcy, jak i Easterlingowie mogą podążać przecież z Czarnej Ziemi), z Wielkiej Zielonej Puszczy są dwa kroki. Ja również pomyślałem o takim rozwiązaniu. Musimy jeszcze zmienić nazwę karczmy, by była jednolita dla wszystkich miast, albo po prostu skasować wszystkie karczmy w miastach i zostawić tylko jedną w pasku nawigacji. | |
|
| |
Fëandil Êlentáriel
| Temat: Re: Umiejscowienie karczmy Pon Lip 23, 2012 11:09 am | |
| - Miły Pan napisał:
- Ja również pomyślałem o takim rozwiązaniu. Musimy jeszcze zmienić nazwę karczmy, by była jednolita dla wszystkich miast, albo po prostu skasować wszystkie karczmy w miastach i zostawić tylko jedną w pasku nawigacji.
Jedna wspólna karczma w pasku - najlepsze rozwiązanie dla umiejscowienia już mamy. Jeżeli chodzi o miano gospody, najrozsądniej byłoby zrobić burzę mózgów, a z zaproponowanych (każdy po 1) nazw utworzyć ankietę. | |
|
| |
Miły Pan
Nick : Avie Tildomerel ID : 153 Ranga : Mieszkaniec Liczba postów : 139 Join date : 08/07/2012 Age : 32 Skąd : Nibylandia
| Temat: Re: Umiejscowienie karczmy Pon Lip 23, 2012 11:53 am | |
| - Cytat :
- Jeżeli chodzi o miano gospody, najrozsądniej byłoby zrobić burzę mózgów, a z zaproponowanych (każdy po 1) nazw utworzyć ankietę.
I wówczas każdy zagłosowałby na swoją propozycję... | |
|
| |
Fëandil Êlentáriel
| Temat: Re: Umiejscowienie karczmy Pon Lip 23, 2012 11:56 am | |
| W takim razie wybiorę nazwę. | |
|
| |
Balgator
Nick : Balgator ID : 5 Ranga : Kapitan Straży Liczba postów : 108 Join date : 20/02/2012 Age : 36
| Temat: Re: Umiejscowienie karczmy Sro Sie 01, 2012 12:09 am | |
| To ja rzucam "Rozstaje" chyba trafniejszej nazwy być nie może xD | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Umiejscowienie karczmy | |
| |
|
| |
| Umiejscowienie karczmy | |
|