Nick : Nerdan Ranga : Żyd Liczba postów : 54 Join date : 04/04/2011
Temat: Film dotyczący Shire Pon Kwi 11, 2011 8:02 pm
Chciałbym zaproponować stworzenie filmu promującego nasze Szajer. Tym filmem mógłbym zająć się ja wraz z Ryjosławem, gdyż jesteśmy w tym zaje bardzo dobrzy. Oto jedno, z moich osobistych dzieł. Stworzony został na urodziny Szynki (takiego bardzo dobrego bloga).
Ja mógłbym pomóc Erdanowi, oto ten sam projekt przedstawiony w inny sposób, sądzę, że razem moglibyśmy stworzyć coś wspaniałego!
Cree
Nick : Cree ID : 89 Ranga : Mieszkaniec Liczba postów : 34 Join date : 07/04/2011
Temat: Re: Film dotyczący Shire Wto Kwi 12, 2011 7:52 am
No i świetnie! ^^ Ja już czekam na efekty waszej pracy
Go?? Gość
Temat: Re: Film dotyczący Shire Wto Kwi 12, 2011 9:15 am
Co to ma być...? (Nie ma nawet takiego emotikona, który wyraziłby grymas jaki mam na twarzy.) Ekhm... Napiszę tak - bez przesady. Filmik promocyjny naszej gry powinien mieć jakąś logikę, co znaczy, że należałoby napisać krótki scenariusz? A przynajmniej plan wydarzeń. Czas trwania, nie dłużej 30 sekund - tyle mniej-więcej trwa reklama. Może jakieś fragmenty z LOTRa ze zmienionymi ku temu napisami, np. rozmowa Aragorna z Legolasem o grze? Ble, i tak to wszystko wydaje się mi idiotyczne!
Lenwe
Nick : Lenwe Tinethele ID : 1 Ranga : Than Liczba postów : 122 Join date : 03/04/2011
Temat: Re: Film dotyczący Shire Wto Kwi 12, 2011 10:00 am
jeśli była by jakas logika i fajnie to zrobione to moze byc fajne, oczywiscie podklad muzyczny muzyka tolkienowska tutaj podpowiem zespół Glass Hammer w 2011 wydał cala płytka inspirowana tolkienem: http://www.tolkien.cyberdusk.pl/index.php?dzwieki2 mogli byście jako muzyczke
Abigor - zespół z austri kiedys na poczatkach tworzył inspirowana tolkienem, nie wiem czy jeszcze to robia
BLIND GUARDIAN - osobiscie lubie ich muzyczke ale potrafi byc mocna:) równiez tolkienowo, bodajze niemiecki zespół
WITCHKING - bodajze nasz polski zestół, z krakowa o ile pamietam w 2008 roku wydał płytke o tym samym tytule co nazwa zespołu na temat srodziemia
Summoning, Varttina chyba tez tolkienem, tyle z tego co pamietam
Go?? Gość
Temat: Re: Film dotyczący Shire Wto Kwi 12, 2011 11:56 am
Z tą muzyką trzeba albo strasznie uważać, gdzie to odtworzycie, albo opłacić ZAiKS. Niebezpieczna sprawa generalnie, kary są za to dość wysokie.
Lenwe
Nick : Lenwe Tinethele ID : 1 Ranga : Than Liczba postów : 122 Join date : 03/04/2011
Generalnie, uważam, iż generalnie nie ma się co przejmować ZAiKSem, bo generalnie, większość filmów na JuTiubie, generalnie ma muzykę piracką. Uważam też, że generalnie, do stworzenia dobrego filmu, generalnie wiele nie potrzeba - jakaś muzyczka i odpowiednie obrazki, powinny generalnie wystarczyć. Generalizując - muzykę można nagrać samemu. A pomysł z Legolasem i Aragornem jest generalnie kiepski. Generalnie, lepiej zrobić logiczny zlepek obrazków.
Lenwe
Z muzyki: zawsze dobrze mi się kojarzy soundtrack z Divine Divinity. Świat Rivelonu jest podobny do Tolkienowskiego. Co do fabuły: jakieś napisy typu: "Po wyrzuceniu pierścienia w Śródziemiu zapanował spokój." Po tym ukazuje się zmiana mrocznych chmur na pogodny dzień. "Mieszkańcy prowadzili spokojne życie i nie troskali się praktycznie o nic."(zilustrowane oczywiście). "Jednakże czy spokój może trwać wiecznie?" Tu pojawiają się obrazki typu: walka, mroczny mag, armie nieumarłych. "Sprawdź sam!" I adres strony: "shire.xaa.pl"
Go?? Gość
Temat: Re: Film dotyczący Shire Czw Kwi 21, 2011 5:40 am
Przeczytałem tylko pierwszy post i stwierdzam, że pomysł beznadziejny. Co byśmy w tym filmie pokazali? Podstawową grafikę? Brak ciekawych funkcji (alchemia się nie opłaca, kupowanie domków też, klany też nie są wciągające), małą ilość graczy fabularnych? brak opisów lokacji? A może inteligentne rozmowy Yrulla i Andre na czacie?
Shogon
Nick : Nerdan Ranga : Żyd Liczba postów : 54 Join date : 04/04/2011
Temat: Re: Film dotyczący Shire Czw Kwi 21, 2011 7:19 am
Więcej optymizmu! Ew. film można zrobić, gdy będzie więcej działających i ciekawych rzeczy. Swoją drogą, przydałby się jeszcze jeden, nieco jaśniejszy layout i poprawa mechaniki.
Go?? Gość
Temat: Re: Film dotyczący Shire Czw Kwi 21, 2011 10:28 am
Cytat :
"Mieszkańcy prowadzili spokojne życie i nie troskali się praktycznie o nic."
Bez słowa praktycznie.
Cytat :
(...) walka, mroczny mag, armie nieumarłych.
Armie nieumarłych mi trochę nie pasują. (Może dlatego, że kojarzą się mi ze starym filmikiem promocyjnym do WoWa.)
Na początek, może być.
Cytat :
Swoją drogą, przydałby się jeszcze jeden, nieco jaśniejszy layout i poprawa mechaniki.
Zgadzam się absolutnie odnośnie grafiki, całej, całej grafiki. Przydałaby poprawa, ujednolicenie...