| Czy podoba wam się nowy podgląd profili? | |
|
+5Fogell Dr. Infected Esmera Akeelah Mardro 9 posters |
Czy podoba wam się nowy podgląd profili? | Tak, jest świetny | | 14% | [ 3 ] | Tak, ale można by trochę zmienić | | 36% | [ 8 ] | Nie mam zdania | | 9% | [ 2 ] | Nie, ale może coś jeszcze da się zrobić | | 14% | [ 3 ] | Nie, zupełnie nie pasuje | | 27% | [ 6 ] |
| Wszystkich Głosów : 22 | | Poll closed |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Mardro
Nick : Lómendil Aldaser ID : 3 Ranga : Główny Doradca Liczba postów : 386 Join date : 31/05/2012 Age : 34 Skąd : Olkusz
| Temat: Czy podoba wam się nowy podgląd profili? Pią Sie 10, 2012 11:13 am | |
| Jak w temacie: Arod się postarał i wprowadził nowy sposób wyświetlania profili. Temat był już poruszany na forum i spotkał się z pozytywnymi opiniami, ale chcemy teraz by wypowiedzieli się pozostali gracze, którzy wcześniej nie zabrali głosu w tej sprawie. Ankieta na ten temat potrwa dwa tygodnie. Mile widziane sugestie pod tym postem | |
|
| |
Akeelah
Nick : Akeelah ID : 170 Ranga : Karczmarz Liczba postów : 47 Join date : 15/07/2012
| Temat: Re: Czy podoba wam się nowy podgląd profili? Pią Sie 10, 2012 11:28 am | |
| Tak więc mój pierwszy głos się przyznam, podoba mi się, le można by coś zmienić... a mianowicie : (podpieram się na Twoim profilu Mard) "Wojownik 5 poziomu"- to mi się jakoś nie klei. Może by tak oddzielić mechanikę od fabuły? Po drugie wizualnie mi się to jakoś nie klei... widziałabym to tak : Główny Doradca
Mężczyzna, Elf - Sindarowie, Wojownik. Profesja: Łucznik. Przybył do Śródziemia 87 dni temu, ma .... lat. Obywatel Calentaur. Wyznaje Orome.
Aktualnie przebywa w Shire, ma bardzo dobry stan zdrowia. Nie służy w żadnym klanie. Jest Wolny i ma Praworządny Dobry charakter. Poziom: 5 Ostatnio zabity: Yashira Ostatnio zabity przez: Avie Styl gry: Fabularny Miejsce w rankingu: 88 Przyjaciele [5] | |
|
| |
Esmera
Nick : Esmera ID : 525 Ranga : mieszkaniec Liczba postów : 2 Join date : 10/08/2012
| Temat: Re: Czy podoba wam się nowy podgląd profili? Pią Sie 10, 2012 11:29 am | |
| Mi się wogóle nie podoba ja mam takie zdanie może inni się wypowiedzą : | |
|
| |
Mardro
Nick : Lómendil Aldaser ID : 3 Ranga : Główny Doradca Liczba postów : 386 Join date : 31/05/2012 Age : 34 Skąd : Olkusz
| Temat: Re: Czy podoba wam się nowy podgląd profili? Pią Sie 10, 2012 11:49 am | |
| Osoby, które twierdzą, że "Może da się coś jeszcze zrobić" mogłyby się chyba wypowiedzieć i powiedzieć co im nie pasuje. Jak mamy coś poprawić jak nie wiemy w jaki sposób? | |
|
| |
Dr. Infected
Nick : Vraen ID : 415 Ranga : Strażnik Liczba postów : 47 Join date : 29/07/2012
| Temat: Re: Czy podoba wam się nowy podgląd profili? Pią Sie 10, 2012 1:03 pm | |
| No cóż, zainteresowani znają moje zdanie - paskudna zbitka słów zamiast przejrzystych słupków. Jak dla mnie zupełnie nietrafiona zmiana. Poszczególnie informacje są od siebie oddzielone raz kropką, raz przecinkiem, no i całokształt po prostu niechlujnie wygląda. Pierwszy akapit nieco do tyłu, drugi nieznacznie wysunięty, a potem informacje o tym przez kogo zabity etc. wciśnięte jakoś magicznie w przeciwległy kąt, po czym powrót do normy. Wcześniej takie rzeczy jak rasa, profesja, czy umiejscowienie przycisku "wyślij wiadomość" dało się ogarnąć jednym rzutem oka, teraz te niezbędne niektórym ułamki sekundy się ulatniają. No ale nade wszystko - strasznie to brzydkie ;0 | |
|
| |
Fogell
Nick : Fogell ID : 28 Ranga : Władca Liczba postów : 47 Join date : 17/07/2012
| Temat: Re: Czy podoba wam się nowy podgląd profili? Pią Sie 10, 2012 2:08 pm | |
| Jak dla mnie zupelnie nieprzejrzyste. Naciapany tekst linijka za linijka, niewyjustowane nawet czy chociaz wyrownane. Zamiast pelnych zdan latwiej bylo wypunktowane tak jak bylo.
| |
|
| |
Isengrim
Nick : Arôd ID : 484 Ranga : Doradca Liczba postów : 42 Join date : 17/06/2012 Age : 32 Skąd : Kraków
| Temat: Re: Czy podoba wam się nowy podgląd profili? Pią Sie 10, 2012 4:00 pm | |
| To ja się pytam, gdzieście byli jak projekt był przedstawiany? Gdybym wiedział, że tylu osobom się nie spodoba to nawet bym się nie zabierał za to i zaczął pracę nad czym innym. Na chwilę obecną to zostanie, zobaczymy jak przyjmie się nowy projekt nad którym pracujemy z Mardro. Jakby co to wrócimy do starego sposobu wyświetlania bo mam na dysku tamte pliki. | |
|
| |
Esmera
Nick : Esmera ID : 525 Ranga : mieszkaniec Liczba postów : 2 Join date : 10/08/2012
| Temat: Re: Czy podoba wam się nowy podgląd profili? Pią Sie 10, 2012 8:28 pm | |
| To ja jestem za starym projektem. | |
|
| |
Fëandil Êlentáriel
Nick : Fëandil Aldamír Cúlinde ID : 23 Ranga : Władca Lothlórien Liczba postów : 492 Join date : 22/03/2012 Age : 33 Skąd : Gniezno | Poznań
| Temat: Re: Czy podoba wam się nowy podgląd profili? Pią Sie 10, 2012 8:51 pm | |
| Podoba się mi nowy projekt, acz uwaga Akeelah jest bardzo trafna - jej poprawka wydaje się bardziej czytelna.
Fajnie byłoby też wyróżnić styl gry. | |
|
| |
Akeelah
Nick : Akeelah ID : 170 Ranga : Karczmarz Liczba postów : 47 Join date : 15/07/2012
| Temat: Re: Czy podoba wam się nowy podgląd profili? Pią Sie 10, 2012 8:55 pm | |
| - Fëandil Êlentáriel napisał:
- Podoba się mi nowy projekt, acz uwaga Akeelah jest bardzo trafna - jej poprawka wydaje się bardziej czytelna.
Fajnie byłoby też wyróżnić styl gry. No dziekuję, wreszcie mnie ktoś doczytał. Sądzę, że innym tez by się spodobało, gdyby przeczytali co napisałam xD | |
|
| |
Fëandil Êlentáriel
Nick : Fëandil Aldamír Cúlinde ID : 23 Ranga : Władca Lothlórien Liczba postów : 492 Join date : 22/03/2012 Age : 33 Skąd : Gniezno | Poznań
| Temat: Re: Czy podoba wam się nowy podgląd profili? Pią Sie 10, 2012 9:06 pm | |
| Mam taką nadzieję (:
Bym zapomniał - proponuję dodać opcję: wierzchowiec.
Miano: Rasa: Pochodzenie: Maść:
Mam w planach stworzenie takiego projektu
| |
|
| |
Akeelah
| Temat: Re: Czy podoba wam się nowy podgląd profili? Pią Sie 10, 2012 9:10 pm | |
| Fea dobry pomysł! Jestem za! | |
|
| |
Isengrim
Nick : Arôd ID : 484 Ranga : Doradca Liczba postów : 42 Join date : 17/06/2012 Age : 32 Skąd : Kraków
| Temat: Re: Czy podoba wam się nowy podgląd profili? Pią Sie 10, 2012 9:30 pm | |
| Czy nie lepiej umieścić to w statystykach u gracza? W końcu to tylko podgląd i wg. mnie powinny tam być wyświetlane ogólne informacje na temat postaci, takie widoczne na pierwszy rzut oka lub ułatwiające rozgrywkę fabularną. | |
|
| |
Fëandil Êlentáriel
| Temat: Re: Czy podoba wam się nowy podgląd profili? Pią Sie 10, 2012 9:39 pm | |
| - Isengrim napisał:
- Czy nie lepiej umieścić to w statystykach u gracza? W końcu to tylko podgląd i wg. mnie powinny tam być wyświetlane ogólne informacje na temat postaci, takie widoczne na pierwszy rzut oka lub ułatwiające rozgrywkę fabularną.
Masz słuszność. Można zrobić dwie zakładki: - Postać (wszystkie informacje o graczu, jak wyżej) - Strefa Klimatu (wierzchowiec, umiejętności, czy cechy - tu operowali by MG) | |
|
| |
Inzil Miriam
Nick : Inzil Farazkan ID : 210 Ranga : Mieszkaniec Liczba postów : 13 Join date : 01/08/2012
| Temat: Re: Czy podoba wam się nowy podgląd profili? Wto Sie 14, 2012 4:36 pm | |
| Przychylam się do pomysłu z dwiema zakładkami Feandila.
Nowy opis postaci w profilu jest fajnym pomysłem i podobają mi się zawarte tam informacje, aczkolwiek są one mało czytelne. I czy już można ustawić sobie wiek?? | |
|
| |
Mardro
| Temat: Re: Czy podoba wam się nowy podgląd profili? Wto Sie 14, 2012 5:07 pm | |
| Jeszcze nie Ale sporo rzeczy chciałbym z "Opcji konta" przerzucić w inne miejsce, np. "Statystyki", albo nawet podgląd własnego profilu | |
|
| |
Dr. Infected
Nick : Vraen ID : 415 Ranga : Strażnik Liczba postów : 47 Join date : 29/07/2012
| Temat: Re: Czy podoba wam się nowy podgląd profili? Wto Sie 14, 2012 8:02 pm | |
| To jak robicie te 2 zakładki, to chociaż niech informacje o graczu wyglądają jak poprzednio, bo spora część dyskutujących zwróciła tez uwagę na małą czytelność tego, co mamy teraz. | |
|
| |
Fëandil Êlentáriel
| Temat: Re: Czy podoba wam się nowy podgląd profili? Sro Sie 15, 2012 10:25 am | |
| Po wprowadzeniu profil niestety nie prezentuje się tak dobrze, jak myślałem.
Podgląd w zwykłej tabelce jest bardziej czytelny: "Miano: Kham Profesja: Troublemaker Rasa: Valar"
Cały czas podtrzymuję propozycję stworzenia zakładek: "Postać" i "Sfera Klimatu" (Miana, przydomki, cechy, wierzchowiec etc.) | |
|
| |
Mardro
| Temat: Re: Czy podoba wam się nowy podgląd profili? Sro Sie 15, 2012 10:40 am | |
| Spoko, zgadzam się na dwie zakładki Tylko trzeba ustalić co chcemy, gdzie i jak wyświetlać Przy okazji: co wy na to, żeby po wejściu we własny profil istniała możliwość zmiany niektórych informacji? Dałbym tam zmianę imienia, nazwiska, ojca. Można nawet pokusić się o edycję profilu. | |
|
| |
Balgator
Nick : Balgator ID : 5 Ranga : Kapitan Straży Liczba postów : 108 Join date : 20/02/2012 Age : 36
| |
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Czy podoba wam się nowy podgląd profili? | |
| |
|
| |
| Czy podoba wam się nowy podgląd profili? | |
|