| Pieniążki na serwer gry | |
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
Miły Pan
Nick : Avie Tildomerel ID : 153 Ranga : Mieszkaniec Liczba postów : 139 Join date : 08/07/2012 Age : 32 Skąd : Nibylandia
| Temat: Pieniążki na serwer gry Wto Lip 10, 2012 7:32 pm | |
| Kochani i wspaniali gracze! Nasze zaangażowanie, praca oraz wiele godzin przyjemności pójdą na marne, jeżeli ta akcja nie odniesie w waszych sercach lub rozumach powodzenia. Domyślacie się pewnie, że wczorajsze trudności z serwerem gry były spowodowane brakiem funduszy, które w przeważającej części idą z kieszeni miłościwego nam Thana, czyli Lewnego. W związku z tym proponuję, by każdy z graczy, który ma dostęp do internetowego konta bankowego, zgłosił się do władcy i przelał chociaż 5 złotych na ten szczytny cel, czyli opłatę za serwer. Niech żyje Shire! Informacja ogólna: -opłata na miesiąc za serwer wynosi 20 złotych | |
|
| |
Kugba
Nick : Morrim ID : 151 Ranga : Mieszkaniec Liczba postów : 93 Join date : 23/06/2012
| Temat: Re: Pieniążki na serwer gry Wto Lip 10, 2012 7:40 pm | |
| Primo - Zły dział Secundo - Jeśli chcesz uświadamiać ludzi to na grze, nie forum. Tertio - Większość graczy zazwyczaj to dzieci które nie mają kont. Ani kasy. Quarto - Serwer to jedno. Ale bez graczy nie będzie dotacji. Bez grafiki (pierwszy element wpływający na chęć gry) nie będzie graczy. Bez kasy nie będzie grafiki... Patowa sytuacja co? Quinto - Grunt to dać przykład miast wygłaszać mowy. | |
|
| |
Mardro
Nick : Lómendil Aldaser ID : 3 Ranga : Główny Doradca Liczba postów : 386 Join date : 31/05/2012 Age : 34 Skąd : Olkusz
| Temat: Re: Pieniążki na serwer gry Wto Lip 10, 2012 7:42 pm | |
| Brawo Kugba! Postawię Ci piwo jak się kiedyś zobaczymy! | |
|
| |
Lenwe
Nick : Lenwe Tinethele ID : 1 Ranga : Than Liczba postów : 122 Join date : 03/04/2011
| Temat: Re: Pieniążki na serwer gry Czw Lip 12, 2012 7:16 pm | |
| Dokładnie wczorajsza przerwa w działaniu serwera była spowodowana brakiem funduszy. Informacja na grze ze jest 20zł jest nie aktualna, czekałem na wypłate by móc opłacic serwer ze swoich funduszy ;/ | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Pieniążki na serwer gry Pią Lip 13, 2012 10:30 am | |
| Rozumiemy Lenwe, ale jak tu zrobić by było dobrze?
Bo serio, co z młodszymi graczami, którzy nie mają kasy? |
|
| |
Lenwe
Nick : Lenwe Tinethele ID : 1 Ranga : Than Liczba postów : 122 Join date : 03/04/2011
| Temat: Re: Pieniążki na serwer gry Pią Lip 13, 2012 5:59 pm | |
| Nigdy nie bedzie wprowadzone ze kazdy musi dac, skadki są dobrowolne i tak zawsze bedzie. | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Pieniążki na serwer gry Pią Lip 13, 2012 8:28 pm | |
| Ja to wiem, ale jak wiesz, na razie mamy mało graczy, a co za tym idzie...mało kasy ;/ |
|
| |
Lenwe
| Temat: Re: Pieniążki na serwer gry Sob Lip 14, 2012 2:34 pm | |
| no i trzeba sobie jakos radzić niestety ja z mojej strony jak sie da to pomagam ale cały czas nie moge dokładac bo mam rodzine na utrzymaniu | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Pieniążki na serwer gry Sob Lip 14, 2012 4:12 pm | |
| A nie ma możliwości, aby reklamować jakieś strony i mieć z tego kasę?
No ja, póki co nie pomogę, jestem studentką na utrzymaniu rodzinki ;/
Trzeba wymyślić coś, co pomoże nam z brakiem kaski.
Lenwe, a jak był oz poprzednią grą, kto opłacał serwer?
Jak wyglądają opłaty na serwer tak w ogóle? |
|
| |
Kugba
Nick : Morrim ID : 151 Ranga : Mieszkaniec Liczba postów : 93 Join date : 23/06/2012
| Temat: Re: Pieniążki na serwer gry Sob Lip 14, 2012 5:59 pm | |
| Możnaby wprowadzić klasyczne reklamy na stronę główną. Zawsze to kilka złotych do przodu. Gra i tak jest już uznawana za projekt zarobkowy jeśli się nie mylę... | |
|
| |
Lenwe
| Temat: Re: Pieniążki na serwer gry Sob Lip 14, 2012 7:19 pm | |
| za co za projekt zarobkowy?? Niby kto zarabia na tym?? Za dawnych czasów jeszcze przed rzerwa w istnieniu to tez serwer był opłacany z zbiórek i z smsów teraz to ilosc smsów wys łanych równa sie 0 miesiecznie na co nie mozna liczyc teraz czasem sie jeden sms znajdzie w miesiacu. | |
|
| |
Kugba
| Temat: Re: Pieniążki na serwer gry Sob Lip 14, 2012 8:19 pm | |
| Niemniej jednak sam fakt istnienia opcji dotacji przez SMS lub przelewem jest uznawane za zarobek (Nieważne czy ktoś płaci czy nie) A fakt że dostaje się w zamian bonusy w postaci platyny czy czegoś innego sprawia że całość ma charakter zarobkowy. (Teoria czy nie, tak zostanie to zintepretowane w każdym przypadku) | |
|
| |
Fëandil Êlentáriel
Nick : Fëandil Aldamír Cúlinde ID : 23 Ranga : Władca Lothlórien Liczba postów : 492 Join date : 22/03/2012 Age : 33 Skąd : Gniezno | Poznań
| Temat: Re: Pieniążki na serwer gry Wto Lip 17, 2012 8:13 pm | |
| Nie pojmuję, czemu w tym momencie próbujesz ustalić czy to system zarobkowy, czy nie. Istotnym jest, że brakuje funduszy na serwer. Mniemam, iż to nie problem zrobić grafik, tych co się zdeklarują oczywiście, i wyznaczyć cztery osoby na miesiąc. Przelew po 5zł nie jest kłopotliwym wydatkiem dla nikogo. | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Pieniążki na serwer gry Wto Lip 17, 2012 10:27 pm | |
| Feanuś, skarbie drogie np. dla mnie będzie i mimo chęci, nawet te 5 złoty...po prostu nie mam. Ale jak będę mieć, to dam. |
|
| |
Balgator
Nick : Balgator ID : 5 Ranga : Kapitan Straży Liczba postów : 108 Join date : 20/02/2012 Age : 36
| Temat: Re: Pieniążki na serwer gry Pon Lip 30, 2012 11:52 pm | |
| Może by zrobić taki automat do robienia przelewu, który by wpisywał samodzielnie numer ID gracza itd., w innych grach działają takie systemy, klikasz i wyskakuje np. paypal i inne opcje płatności. Niektórzy nie ogarniają wklejania danych do okienek w bankowości internetowej, ale jak mają zrobione wszystko i wystarczy podać hasło czy coś, to od razu łatwiej... Poza tym takie napisane jak gdyby nigdy nic konto i żadnego opisu co należy np. wpisać w tytule płatności nie budzi raczej zaufania graczy... To są moje personalne spostrzeżenia. | |
|
| |
Mardro
Nick : Lómendil Aldaser ID : 3 Ranga : Główny Doradca Liczba postów : 386 Join date : 31/05/2012 Age : 34 Skąd : Olkusz
| Temat: Re: Pieniążki na serwer gry Pon Lip 30, 2012 11:54 pm | |
| Sęk w tym, że automaty też nie będą dobrze postrzegane jeśli nie będą na bazie takich, które niestety nie są darmowe... | |
|
| |
Balgator
Nick : Balgator ID : 5 Ranga : Kapitan Straży Liczba postów : 108 Join date : 20/02/2012 Age : 36
| Temat: Re: Pieniążki na serwer gry Wto Lip 31, 2012 11:21 pm | |
| No to dupa... to może chociaż wkleić tam obrazek pokazujący prawidłowo wypełniony druk wpłaty? To jest proste jak barszcz, nawet największy burak to ogarnie Chodzi ogólnie o to, żeby nie trzeba było pisać do ID1 jeżeli chce się zrobić wpłatę i czekać nie wiadomo ile na odpowiedź (ostatnio trochę nieobecności nasz drogi Than nałapał), bo to nie ma sensu... | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Pieniążki na serwer gry | |
| |
|
| |
| Pieniążki na serwer gry | |
|